Hamer Badkamers
Hamer Badkamers
Saturnusweg 7
6971 GX Brummen
0575 564 012 - info@hamer.nl
Aangesloten bij
close
Een Vasco radiator kiezen
Een Vasco radiator kiezen - Een Vasco radiator kiezen Een Vasco radiator kiezen - Een Vasco radiator kiezen
Je badkamer stijlvol verwarmen

Een radiator kiezen van Vasco

Ben je op zoek naar een nieuwe radiator voor je badkamer? Dan zijn bij de keuze een groot aantal zaken het overwegen waard. Een must is dat hij de ruimte aangenaam, energiezuinig en snel verwarmt. En omdat het oog natuurlijk ook wat wil, spelen kleur, vorm en design een even grote rol.  Bekijk onze tips om zo weloverwogen jouw badkamer optimaal en stijlvol te verwarmen met een Vasco radiator. 

Capaciteit berekenen

Snel een ruimte verwarmen, doe je met voldoende vermogen. Voordat je een keuze voor een radiator (of vloerverwarming) maakt, is het dan ook belangrijk het minimaal benodigde vermogen te berekenen. Je kunt dit berekenen met de vasco-productconfigurator. Kom je er niet helemaal uit? Dan kan je badkamerspecialist je helpen met het maken van de berekening voor de benodigde wattage voor jouw badkamer.

Een Vasco radiator kiezen - Capaciteit berekenen
Een Vasco radiator kiezen - Capaciteit berekenen

Je badkamer optimaal verwarmen

De ideale temperatuur van de badkamer ligt zo rond de 23 à 24 graden. Dat is best hoog en daarom is het fijn als je een goede radiator hebt die de ruimte snel opwarmt. De temperatuur bereik je het snelst met een combinatie van vloerverwarming en een praktische handdoekradiator. Denk hierbij ook aan een elektrische radiator. Die verwarmt de ruimte snel, onafhankelijk van je cv-ketel.

Elektrische radiator

Heb je een goed geïsoleerd huis en maak je gebruik van een warmtepomp of zonnepanelen? Dan is een elektrische radiator zeker een slimme en comfortabele keuze. De elektrische modellen van Vasco zoals Beams Mono EL of de Oni O-NP-EL warmen niet alleen heel snel op, ze zijn ook nog eens een lust voor het oog. De keuze voor een zo’n stijlvolle designradiator komt niet alleen je energierekening ten goede, maar ook je interieur.

Een Vasco radiator kiezen - Elektrische radiator
Een Vasco radiator kiezen - Elektrische radiator

Energiezuinig verwarmen

Met de goed geïsoleerde huizen van tegenwoordig kun je de woning verwarmen met het zogenaamde principe van de lagetemperatuurverwarming (LTV). Daarmee bereik je met de aanvoer van cv-water met een minder hoge temperatuur (tussen de 40°C en 55°C) toch een aangenaam warmte-klimaat. Wel is het belangrijk dat de voorplaat van je paneelradiator voldoende groot is om de warmte optimaal te verspreiden. Vasco heeft verschillende radiatoren die voldoen aan deze eis.

Handdoekhouders

Als je onder de douche vandaan stapt, is het fijn om een voorverwarmde handdoek te kunnen omslaan. Overweeg daarom een handdoekradiator of een designradiator met bijpassende handdoekbeugel. Bij de handdoekradiator hoef je allang niet meer te denken aan de klassieke witte, ladder uitvoering. Je hebt allerlei varianten, zoals deze met een architectonische uitstraling. En wat dacht je van een zwarte handdoekbeugel?

Tip: Ontdek de trends in radiatoren

 

Een Vasco radiator kiezen - Handdoekhouders
Een Vasco radiator kiezen - Handdoekhouders

Hoe staat de radiator in je interieur?

Heb je een keuze kunnen maken? Dan is het nog best lastig om je voor te stellen hoe deze in je interieur staat. Bovendien zijn de radiatoren beschikbaar in verschillende RAL-kleuren. Welke kleur staat in jouw huis goed? Vasco heeft hiervoor een handige app ontwikkeld die je laat zien hoe de radiator in je ruimte staat. Houd met de plaatsing van de radiator in de gaten dat als vuistregel geldt dat je een radiator plaatst op de koudste plek in de ruimte. In de praktijk is dat vaak tegen een buitenmuur of onder een raam.

Tip: Nog veel meer informatie over verwarming en radiatoren vind je op de website van Vasco

 

VASCO COLLECTIE

Met liefde gemaakt
Afspraak maken